De proefsessie!

De proefsessie!

Op jullie trouwdag wil jij je natuurlijk op je mooist voelen en stralen zonder je zorgen te maken over je kapsel of make-up. Het is belangrijk dat zowel jou bruidskapsel, als jou bruidsmake-up langdurig houdt. Zo kun je onbezorgd de hele dag van genieten, zonder je druk te maken of jou make-up is uitgelopen of je bruidskapsel is uitgezakt. Ik weet als geen ander dat dit belangrijk is voor de bruid en wil dan ook een bruidsstyling verzorgen die jou de mooiste versie van jezelf laat zijn. Vooraf aan de trouwdag volgt er natuurlijk een proefsessie, daarin bekijken we samen wat jou bruidslook gaat worden. Samen gaan wij op zoek naar wat het beste bij jou past. Jouw wensen staan centraal en je kunt rekenen op professionele en persoonlijke adviezen.

Maar hoe gaat zo’n proefsessie nou eigenlijk en wat kun je verwachten? Dat leg ik je allemaal uit in deze blog.

De Proefsessie

De proefsessie in mijn salon in Bladel vindt ongeveer 2-8 weken voor de bruiloft plaats. Ik neem dan eerst alle tijd om elkaar beter te leren kennen en jouw wensen door te spreken. Het is fijn wanneer je zelf foto’s zoekt van kapsels die je mooi vind. Dit kan via Google of Pinterest zijn. Namaken van een kapsel kan natuurlijk nooit, want iedere hairstylist heeft een eigen stijl. Maar ik weet wel wat jij in gedachte hebt en we kunnen zo samen op een lijn komen. Wanneer jij een nonchalant bruidskapsel wilt weet ik aan de hand van de plaatjes wat jij daar mee bedoelt. Wat voor jou nonchalant is, hoeft voor mij natuurlijk niet nonchalant te zijn. De plaatjes geven dan duidelijk weer wat jij bedoelt zodat we zeker een goede basis hebben voor jou proefkapsel. Ook met de make-up is het fijn wanneer je wat plaatjes hebt kunnen vinden, maar ik weet ook dat dit bij make-up erg moeilijk kan zijn. Veel foto’s van internet zijn met heftige make-up of erg gephotoshopt. Dit is vaak niet wat de bruiden willen. Maar we kunnen wel de kleuren kijken die jij mooi vindt.

Ook is het altijd fijn voor mij wanneer ik een foto van jou trouwjurk zie, zo weet ik waar het bruidskapsel en de bruidsmake-up bij moet en kan ik daar nog passend advies bij geven. De adviezen die ik je zal geven zullen zijn gebaseerd op jouw eigen wensen, je gezichtsvorm, je haartype en de make-up die je normaal gesproken gewend bent te dragen.

proefsessie

De  bruidsmake-up

Dan volgt een soort generale repetitie van hoe ik ook te werk zal gaan op jullie trouwdag. Zo weet je precies waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. We beginnen dus met het inzetten van de ouderwetse ‘Carmenset’, dit zijn de krulspelden. Dit geeft veel volume in het haar en goede stevige krullen die bij iedereen de hele dag blijft zitten. Deze carmenset moet een half uur afkoelen wat een mooie gelegenheid is om te beginnen met de make-up. We beginnen met de ogen, omdat dit meestal het moeilijkste kiezen is. Op het ene oog breng ik een bepaalde kleur oogschaduw aan en op het andere oog een andere kleur. Zo kun je zelf zien wat deze kleuren met jou ogen doen. Ik kan je namelijk wel iets adviseren, maar dat wil niet zeggen dat jij dat ook het mooiste vind! De kleur oogschaduw die jou voorkeur heeft laat ik zetten en op het andere oog breng ik weer een nieuwe kleur aan. Dit doen we net zolang tot dat jij tevreden bent! Wanneer de oogmake-up gekozen is gaan we de bruidsmake-up verder af maken met de foundation, blush, lipstick enzovoorts.

proefsessie

Het bruidskapsel

Als de bruidsmaquillage helemaal naar jou zin is gaan we weer verder met de hairstyling. De carmenset gaat eruit en we beginnen met het kapsel wat  het meeste jou voorkeur heeft. Dit is toch iets wat je in jou hoofd hebt, en dus geprobeerd moet worden. Het kan zijn dat het tegenvalt maar dan weet je dat in iedergeval zeker. Mocht het tegenvallen gaan we net zolang door tot jou kapsel wel helemaal naar jou zin is. Ik wil dat jij de deur uitgaat met een goed gevoel en idee van jou bruidslook.

Proefsessie-bruidskapsel

Haarsieraden

Nadat we klaar zijn met jou brudskapel en bruidsmake-up gaan we kijken naar haaraccessoires. Misschien heb je zelf al wel iets gevonden en kunnen we dit in het kapsel verwerken zodat jij ook kunt zien of dit naar jou zin is. Wanneer je dit niet hebt heb ik zelf verschillende soorten haarsieraden. We kunnen dan uitproberen wat jij mooi vind en hoe je dit in je haar verwerkt zou willen hebben. Wanneer er iets naar jou zin bij zit is er de mogelijkheid dit over te kopen. Ook echte bloemen verwerken in het haar hoort tot een mogelijkheid.

Wanneer je een sluier draagt tijdens jou trouwdag kunnen we met mijn proefsluier kijken hoe dit in bij jou bruidskapsel staat. Zo hoef je jou eigen sluier niet vies te maken.

Proefsesie-haarsieraad

 

Foto’s maken

Na de proefsessie maak ik foto’s van je bruidskapsel en schrijf ik op welke kleuren we hebben gebruikt voor jou bruidsmaquillage zodat ik deze op je trouwdag moeiteloos kan herhalen.

Jouw wensen samen met mijn kennis en ervaring zorgen er dus voor dat jij precies de bruidslook krijgt die je wilt op jouw trouwdag!

proefsessie

TAGS:

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://knapsels.nl/wp-content/uploads/2018/01/knapsels-banner-homepage.jpg); }