De Sluier

De Sluier

Een sluier is bruidsaccessoire was zijn opkomst weer aan het maken is. Waren het een aantal jaren geleden vooral korte sluiers die in de mode waren, zijn het nu de lange sluiers tot over de grond die zijn opkomst maakt. De meeste bruiden dragen deze tot na de ceremonie. 

Knapsels-blog-sluier

Bruidskapsel met sluier

Wanneer je in een bruidswinkel staat krijg je vaak de vraag of je een sluier wilt. Natuurlijk heb je dan nog geen idee wat voor kapsel je wilt en hoe deze dan in het kapsel verwerkt gaat worden. Om het plaatje compleet te maken wordt de sluier in je haar gestoken bij het passen van je jurk. Veel bruiden zijn dan overtuigd en zien de meerwaarde hiervan in. Zij kiezen dan ook voor die mooie kassieke look. Tijdens de proefsessie heb ik een proefsluier om te kijken hoe je deze in je kapsel verwerkt wil hebben. Deze kan namelijk over je kapsel, onder je kapsel en tussen je kapsel. Wanneer je de sluier over je kapsel wilt, moet je bij het kiezen van je kapsel rekening houden dat het kapsel niet te hoog zit. Een laag opgestoken kapsel of een half los kapsel is dan de beste optie. Wanneer je je sluier onder je bruidskapsel wilt moet je voor een wat hoger opgestoken kapsel gaan. En wanneer je hem tussen je kapsel wilt maakt het niet uit wat voor kapsel je kiest.

Let op: wanneer je ervoor kiest je sluier onder je kapsel te zetten, de kam aan er andersom aangemaakt moet worden. De kam volgt namelijk de bolling van je hoofd. De meeste kammen zijn zo aan de sluiers gemaakt dat deze over het bruidskapsel moet. Wanneer deze er dus onder moet loopt die bolling van de kam in de tegengestelde richting als je hoofd.

Knapsels-bruiloft-kim-sander-2

Nadelen

Wanneer je ervoor kiest om je sluier over je haar te dragen heb je kans dat het haar eerder gaat pluizen of uit zakt. Er gaat natuurlijk super(!!) veel haarlak in je bruidskapsel om ervoor te zorgen dat deze heel de dag goed blijft zitten. Een sluier ‘schuurt’ zachtjes over je kapsel, waardoor de haarlak weer uit je haren geschuurd kan worden. Dit zorgt ervoor dat het kapsel dus wat meer gaat pluizen. Of de krullen iets eerder uitzakken wanneer je een half opgestoken kapsel hebt.

Wanneer jij je sluier 2 uurtjes draagt is dit natuurlijk minder erg als wanneer je deze heel de dag in hebt. De duur van het dragen is dus ook bepalend hierin!

 

TAGS:

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://knapsels.nl/wp-content/uploads/2018/01/knapsels-banner-homepage.jpg); }