Zo houd je make-up perfect in de zomer

Zo houd je make-up perfect in de zomer

De temperaturen stijgen, net als het smeltgevaar van je make-up… Met deze slimme tips zorg je ervoor dat je make-up perfect blijft zitten, zodat je zelfverzekerd de hele dag door komt.

 

Begin met een schone lei

Haal alle olie van je gezicht door ’s ochtends goed te reinigen en hydrateer nadien met een lotion in plaats van een dikke crème.

 

Primer: Je allerbeste anti-glimhulp

Zoals je je muren eerst een laagje primer geeft om de verf beter te laten hechten, zo is een make-upprimer onmisbaar als basis van je zomerlook.

 

Geef je foundation een zomerse upgrade

Crèmefoundations smelten bij hoge temperaturen sneller dan je “crèmefoundation” kunt zeggen. Kies daarom liever voor een lichte serumfoundation.

 

Het oog wil ook wat: shimmer oogschaduw

When in doubt, just add glitter. En zéker als het gaat om oogschaduw in de zomer! Terwijl matte oogschaduw snel in je oogplooien kruipt door de natuurlijke oliën op je oogleden, blijft oogschaduw met wat shimmer beter zitten.

 

SOS smeltend potlood

De meeste make-uppenselen zijn gemaakt van wax, wat in de hitte snel kan smelten. Ruil je oog- en wenkbrauwpotloden daarom liever in voor vloeibare varianten of gels: die smelten niet én blijven langer zitten.

 

Mascara in laagjes

Geen zin in uitgelopen mascara tijdens een zomers zwempartijtje? Hét antwoord is een mascarasandwich. Recept: breng eerst een gewone, niet-waterproof mascara aan en beleg die met twee laagjes van een waterproof versie.  Met een laagje gewone mascara eronder heeft de waterproof mascara geen uitdrogend effect én is hij makkelijker te verwijderen ’s avonds.

 

Glossy lips zonder lipgloss

Lipgloss kan je lippen op warme dagen net zo plakkerig maken als een gesmolten ijsje. Ruil hem in voor een gekleurde lipbalsem of een lip stain.

 

Fixeer je zomerlook

Nu je make-up helemaal summerproof is, zou het zonde zijn als hij weer van je gezicht zou glijden zodra je naar buiten gaat. Fixeer je look daarom met een speciale spray.

 

Bestrijd namiddagglans

Heb je je make-up eenmaal gefixeerd, breng dan in de loop van de dag liever geen extra make-up meer aan: dat geeft een klonterig effect. Blotting papers, zijn een slim alternatief om glans tegen te gaan: ze matteren je teint onmiddellijk én passen perfect in je handtas.

 

(Bron: Ici paris)

TAGS:

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://knapsels.nl/wp-content/uploads/2018/01/knapsels-banner-homepage.jpg); }