Shampoo

Shampoo

Je haar wassen met een shampoo zonder parabenen, sulfaten en siliconen, steeds meer vrouwen zijn op zoek naar deze haarverzorgingsproducten! Maar waarom eigenlijk? Wat is hier het voordeel van? En werken deze shampoos met zo goed? Ik geef je antwoord op de meest gestelde vragen over deze shampoos. Natuurlijk zet ik ook de fijnste shampoos voor je op een rij. Lees je mee? 

Wat zijn sulfaten?

Sulfaten zijn effectieve reinigers en zorgen ervoor dat shampoo schuimt. We zijn dol op veel schuim maar schuim kan agressief zijn voor je haar en hoofdhuid en zorgen voor irritatie. Een sulfaatvrije shampoo is een milde shampoo die vooral geschikt is voor mensen met een droge en gevoelige hoofdhuid. De voordelen van sulfaat vrije shampoo:
– Meer glans
– De haarkleur blijft langer mooi
– Natuurlijk
– Geen irritatie
– Minder pluizig
– Minder haaruitval
Een sulfaat vrije shampoo werkt even goed als een gewone, maar schuimt dus minder. Hierdoor kan je het gevoel hebben dat je haar misschien niet goed schoon wordt, maar dit is wel het geval.

 

Parabenen en siliconen in je shampoo

Naast sulfaten  zitten er ook parabenen  en siliconen  in een shampoo. Parabenen zorgen ervoor dat de producten langer houdbaar blijven. Siliconen laten een glanzend, zacht laagje om de haren achter. Dit kunnen synthetische siliconen zijn die niet makkelijk uit de haren gewassen kunnen worden. Wanneer er te veel siliconen op het haar zitten kan het haar uitdrogen en beschadigen. Ook kan het silicone laagje ervoor zorgen dat je haar altijd vet is of dat het snel vet wordt. Of dat je haar juist niet meer in model wil en altijd sluik naar beneden valt.

Shampoos zonder parabenen en siliconen zijn dus wat minder lang houdbaar en laten je haar minder glanzen. Toch zijn deze shampoos net zo geschikt om je haar te wassen als andere shampoos.

 

Hoe weet ik of mijn shampoo vrij is van parabenen, sulfaten en siliconen?

Werp eens een blik op de ingrediëntenlijst van je haarverzorgingsproducten en je ziet snel of deze ingrediënten in de producten aanwezig zijn.

Bij sulfaten kan het gaan om :
– Ammonium Lauryl Sulfate
– Ammonium Laureth Sulfate
– Sodium Lauryl Sulfate
– Sodium Laureth Sulfate

Wil je weten of er siliconen in je haarverzorgingsproducten zitten? Bekijk dan de ingrediëntenlijst en zoek naar ingrediënten die eindigen op –cone. Bijvoorbeeld:
– Dimethicone
– Amodimethicone
– Methylisothiazolinone

Parabenen staan onder de volgende namen op de ingrediëntenlijst:
– Methylparabenen
– Ethylparabenen
– Propylparabenen

Wist je dat de ingrediëntenlijst is geordend op het aanwezige gewicht in een product? Het ingrediënt dat als eerste op de lijst staat zit dus in de grootste hoeveelheid in het product. Het laatstgenoemde product is dus in mindere mate aanwezig.

 

Wil je ook een shampoo zonder parabenen, sulfaten en siliconen?

Wil je graag een siliconen vrije shampoo kopen? Check dan de ingrediëntenlijst of een shampoo siliconen vrij is. De shampoos die je hieronder ziet heb ik alvast gecheckt en zijn geheel vrij van siliconen en zijn ook nog betaalbaar.

  • HEMA – Everyday/Volume/Repair/Colour care – €1,75 (300ml)
  • Petal Fresh Organics – Rosemary & Mint – €6,99 (475ml)
  • Dr. Organic – Royal Jelly – €8,39 (265ml)
  • De Tuinen – shampoo Roos – €7,99 (400ml)
  • De Tuinen – shampoo Mexicaanse Cactus – €7,99 (400ml)
  • Yes to Carrots – Nourishing shampoo – €7,99 (500ml)
  • L’Oréal Everpure – Color & Volume – €8,99 (250ml)

Je kunt deze shampoos kopen bij de HEMA, Kruidvat, Etos of de Tuinen

HEMA shampoo

Even wennen…

Wanneer je een shampoo zonder sulfaten gaat gebruiken zal het even omschakelen zijn qua routine en gevoel tijdens het wassen van de haren. De shampoos zonder deze ingrediënten schuimen namelijk minder. Je hebt het gevoel dat het haar minder schoon is terwijl het haar en de hoofdhuid echt wel schoon geworden zijn. Het kan wel zijn dat de hoofdhuid en het haar even moeten wennen aan het gebruik van deze producten. Het haar kan stug en als stro aanvoelen. Na enkele weken is het haar gewend aan je shampoo zonder sulfaten en zal het ook weer zacht aanvoelen.

Mensen met een droge en gevoelige huid hebben baat bij het gebruik van producten zonder parabenen, sulfaten en siliconen vanwege de milde reiniging. Heb je echter vet haar, dan kunnen deze producten minder werken omdat talg en siliconen uit stylingproducten lastiger weg te wassen zijn. Wanneer je een nieuwe shampoo wil proberen is het handig als je je haren eerst 2x met dreft wast. Dit zorgt er voor dat het silicone laagje uit je haar wordt gespoeld.

(Bron: hbb24)

TAGS:

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://knapsels.nl/wp-content/uploads/2018/01/knapsels-banner-homepage.jpg); }