Dure shampoo beter als goedkope shampoo?

Dure shampoo beter als goedkope shampoo?

Een shampoo is er al voor een euro te koop in de winkel, maar je hebt ook hele dure varianten shampoos die ze je bijvoorbeeld bij de kapper proberen te verkopen. Maar zijn die duurdere shampoos ook echt beter, of kun je ook prima een fles van een euro aanschaffen? In mijn blog lees je alles over een onderzoek gedaan door de BBC.

Onderzoek naar shampoo

Een kleinschalig onderzoek van de BBC wijst uit dat het wel iets uitmaakt, maar dat dit afhankelijk is van wat je wil dat de shampoo doet. Voor het onderzoek werd aan twee studenten gevraagd om hun haar een week niet te wassen. Daarna werden monsters van hun haren genomen en die werden gewassen met verschillende shampoos: een student waste het haar met een shampoo van 1 pond en een studente met een shampoo van 40 pond. Na het wassen werden de haren onder de microscoop bestudeerd.

Uitkomst van het onderzoek

Wat bleek? De haren werden net zo grondig gewassen met de goedkope shampoos als met de dure. Ze bevatten allebei dezelfde ingrediënten die het haar schoonmaken. Maar wil je meer uit je shampoo halen, dan heeft het wel nut om iets meer te betalen. De duurdere shampoos kunnen je haar bijvoorbeeld wat meer volume geven of minder laten pluizen en de goedkope flessen zorgen er alleen voor dat het schoon wordt.

Conclusie van het onderzoek

Een andere conclusie uit dit kleine onderzoek is dat het altijd goed is om ook een conditioner te gebruiken na het wassen van je haar. Wat niet zo slim is, is het gebruiken van een twee-in-een shampoo. Deze zorgt niet voor het resultaat waar je op hoopt en maakt je haar ook minder goed schoon. Het beste is dus om zowel een shampoo als een conditioner apart te gebruiken om het haar goed schoon te maken en het goed te voeden. Dit geeft je het optimale effect waar je naar opzoek bent.

 

(Bron: Jan-magazine)

TAGS:

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://knapsels.nl/wp-content/uploads/2018/01/knapsels-banner-homepage.jpg); }