Tips om je make-up mooi te houden

Tips om je make-up mooi te houden

Iedere vrouw worstelt er weleens mee: hoe houd je je make-up netjes als het enorm warm is? Als het zweet langs je slapen loopt, dan is het wel aan te raden om je make-up wat aan te passen. Natuurlijk zou je ervoor kunnen kiezen om maar helemaal geen make-up op te brengen, maar dat is niet altijd een optie is. Dat is bij mij ook het geval, zelfs bij een hittegolf heb ik make-up op, maar dan wel de “hittegolf editie”.
Wil je weten hoe je je make-up hittegolf proof kan maken? Je kunt vast wel wat tips gebruiken om deze make-up hitte proof te maken. Ik heb 10 tips op een rij gezet die je helpen om je make-up mooi te houden bij echt warm weer!

 

Extra hydratatie

Tijdens warme dagen zweet je veel meer dan anders, je moet je lichaam dus goed blijven aanvullen met vocht: water drinken is dus echt must! Maar vergeet ook je huid niet extra te hydrateren door een hydraterende crème of serum te gebruiken.

 

SPF

Grote kans dat je meer buiten bent als het warm is, ook al zit of lig je misschien niet direct in de zon. Gebruik daarom altijd een product dat je tegen de zon beschermt, zoals zonnebrand of een dagcrème met SPF. En wist je dat er ook foundations of poeders zijn met SPF?! Ga je later nog even de zon in, dep dan eventueel nog een laagje zonnebrand over je make-up heen of draag een grote hoed! Ga nooit onbeschermd de zon in!

 

Prep & Prime

Op warme dagen is een primer onder je make-up onmisbaar. Het zorgt ervoor dat foundation en/of andere make-up blijft zitten en je huid minder gaat glimmen. Je hoeft het niet over heel je gezicht te gebuiken. Je kunt dit ook alleen aanbrengen op de plaatsen waar make-up sneller afslijt of afglijdt, op de T-zone en net naast je neus.

 

Langhoudende, matterende foundation

Kies op echt warme dagen voor een specifiek langhoudende variant foundation zoals de Infallible 24H stay fresh foundation die blijft zelfs bij warm en vochtig weer goed zitten. Heb je een vettere huid, dan is de Infallible 24H-matte foundation heel erg goed. Die heeft een extra matte finish.

 

Matterende poeder

Iedereen heeft wel delen op het gezicht die meer glimmen dan andere delen en juist op die glimplekken moet je wat matterende poeder aanbrengen met een grote kwast. Duw de poeder op de huid en veeg het overtollige poeder weg. Als je een goede poeder gebruikt hoef je dat maar één keer per dag te doen.

 

Finishing poeder of bronzer

Werken in laagjes is echt de beste tip voor een langhoudende make-up bij een hittegolf, het is beter om dunne laagjes van verschillende producten te gebruiken in plaats van één dikke laag, matte foundation. Gebruik bijvoorbeeld een finishing poeder of (niet te donkere) bronzer gebruik. Breng het aan in een luchtig laagje en het zorgt ervoor dat de make-up nog beter blijft zitten!

 

Oogschaduwprimer

Ook al draag je geen oogschaduw op een warme dag, dan nog is een oogschaduwprimer een goed idee, dit laagje neutraliseert de kleur van de huid rond de ogen en zorgt ervoor dat oogpotlood en/of eyeliner niet uitlopen. Natuurlijk helpt het ook om oogschaduw op zijn plaats te houden, zelfs als je gaat zweten en mascaravlekken zie je niet meer!

 

Waterbestendige eyeliner & mascara

Heb je geen zin in panda-ogen, dan is een waterproof mascara en/of oogpotlood een must op warme dagen.

 

Langhoudende lipstick

Felle lipstick is zomers prachtig, maar de bekende glanzende lipsticks blijven soms niet zo lang zitten als je zou willen. Gelukkig zijn er de Infallible vloeibare lipsticks die je in twee stappen aanbrengt, stap 1 zorgt voor een intense, matte kleur die de hele dag blijft zitten en stap 2 geeft extra comfort en verzorging. Hoeveel cocktails je ook drinkt, hoeveel vakantieliefdes je ook kust….je lipstick zit de hele dag goed!

 

Setting Spray

Ben je helemaal klaar met je make-up? Dan is de allerlaatste stap om een fixeerspray te gebruiken die je make-up nog langer mooi houdt. Als je zo’n spray in de koelkast zet, voelt het ook nog eens extra fris aan.

 

(Bron:Trendalert )

TAGS:

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://knapsels.nl/wp-content/uploads/2018/01/knapsels-banner-homepage.jpg); }