Stijladvies

Stijladvies

Stijl is gebaseerd op typische lichaamskenmerken. Met optische effecten en camouflagetechnieken breng je de beste eigenschappen naar voren en verberg je de minpuntjes. Maar stijl is ook afhankelijk van de situatie. Op het werk heb je vaak een andere stijl dan in je privéleven. Ook heeft je persoonlijkheid een grote invloed op jou stijl. Net zoals je leeftij en kleurtype.

Knapsels-stijladvies-schrijven

Het verloop van een stijladvies

Een stijladvies starten we met het bespreken van jou verwachtingen en wat je wilt bereiken met dit stijladvies. Verder gaan we jou min- en pluspunten bespreken, jou gelaatsvorm bepalen, je maten opnemen om je figuurtype te bepalen en je beenderstructuur (pols/enkel) bepalen voor accessoires. Dit is allemaal erg technisch, maar meten is weten. Wanneer we het figuurtype hebben bepaald gaan we kijken welke optische illusies en camouflagetechnieken we toe kunnen passen. We gaan dus werken met de door jou aangegeven plus- en minpunten.

Als we dit achter de rug hebben gaan we de belijning van de kleding bepalen. Heb  je juist zachte, rechte of zonde belijningen nodig? Dit bepalen we aan de hand van jou figuurtype. Heb je een recht figuur, dan gebruiken we vooral rechte en stijve (bijvoorbeeld leer) stoffen. Maar ook de prints op de kleding zijn dan recht (denk aan strepen etc.). Maar bij ronde figuurtypes gebruiken we ronde en soepele stoefen (bijvoorbeeld voile). En de prints op de kleding zijn dan ook rond (denk aan bloemen, bolletjes etc.).

Knapsels-stijladvies-figuurbepaling

Primaire en secundaire stijl

Aan de hand van een vragenlijst gaan we jou primaire en secundaire stijl in kaart brengen. Je primaire stijl is de stijl die hoort bij je kleurtype. De secundaire stijl is de stijl die past bij een bepaalde situatie, bijvoorbeeld op je werk, tijdens een feestje of in je vrije tijd.

 

Het is ook altijd leuk om zelf wat kleding mee te namen waar je denk niets mee te kunnen of wat een miskoop is geweest. Samen kunnen we dan kijken waarom dit niet voor jou geschikt is of hoe we het wel geschikt voor jou kunnen maken.

Knapsels-figuurtypes-beeld

 

TAGS:

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://knapsels.nl/wp-content/uploads/2018/01/knapsels-banner-homepage.jpg); }