Mascara perfect aanbrengen

Mascara perfect aanbrengen

Het aanbrengen van mascara klinkt misschien als een makkelijk klusje, maar er zit wel degelijk verschil in het effect dat je teweegbrengt met verschillende handelingen. Ik ga je in 4 simpele stappen laten zien hoe jij killer lashes creëert.

Stap 1:

Je begint bij de wortels van je wimpers. Om zo netjes mogelijk te werk te gaan kun je het beste je spiegel ietsje onder je houden, zodat je niet zo snel vlekken krijgt boven je oog. Zet de borstel bij het begin van je wimper en ga in een zigzaggende beweging omhoog. Zo voorzie je ieder haartje van mascara. Tevens voorkom je zo dat je wimpers aan elkaar gaan plakken. Hoewel de wimpers goed zwart zijn ontbreekt het nog een beetje aan volume. Dit gaan we met de tweede laag creëren.

Stap 2:

Voordat je dit tweede laagje aanbrengt, wacht dan even een minuutje. Dan kan de mascara al iets uitharden en zal de tweede laag een nog dramatischer effect geven. Wacht ook weer niet te lang, want dan is je mascara al te erg op je wimpers gedroogd en zal je eerder een spinnenpooteffect krijgen. Om de amandelvorm van je ogen te benadrukken veeg je de buitenste haartjes iets naar buiten. Zo krijg je een soort waaiereffect.

Stap 3:

De onderwimpers voorzien van mascara is nóg een iets ingewikkelder klusje. Omdat je hier een stuk minder haartjes hebt en ze ook nog vaak dunner zijn, dien je hier preciezer te werk gegaan. Het beste kun je voor een mascara met een fijne borstel en siliconen haartjes gaan waardoor je heel secuur te werk kunt gaan. Maar je kunt ook met een andere mascara de punt van het borsteltje gebruiken. Zo pak je ieder individueel haartje mee.

Stap 4:

Als er nou toch wimperhaartjes aan elkaar gaan plakken, kun je ook een sateprikker (wees hier voorzichtig mee!) gebruiken om te wimpers uit elkaar te trekken. Wattenstaafjes zijn altijd handig om bij de hand te houden. Zo kun je eventuele vlekjes corrigeren.

Tip:

Om je mascara nog langer houdbaar te houden moet je zorgen dat er zo min mogelijk lucht bij komt. Dus geen ‘pompende’ bewegingen maken om meer mascara op de borstel te krijgen, want hier zal je mascara alleen maar van uitdrogen.

Hoe breng jij jouw mascara het liefst aan? Gebruik je meerdere laagjes of vind je één laag voldoende?

(Bron: The Make-up Spot)

TAGS:

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://knapsels.nl/wp-content/uploads/2018/01/knapsels-banner-homepage.jpg); }