Je haar laten drogen aan de lucht

Je haar laten drogen aan de lucht

De tijd dat je je haar alleen aan de lucht laat drogen wanneer je je verslapen hebt, is nu definitief voorbij. Soms verdient je haar even een welverdiende pauze van hitte-apparaten of je hebt zelfs al haarschade opgelopen; tijd om goed te worden in het natuurlijk laten opdrogen van je coupe.


1. Shampoo & Conditioner

De eerste stap in het proces heeft nog even niets met droog maken te maken: je gaat je haar namelijk eerst wassen met de juiste shampoo voor jouw haartype en hierna breng je een conditioner aan. Vaak merk je dat je haar frizzy wordt als je het aan de lucht laat drogen na een wasbeurt, daarom is het belangrijk dat je een verzorgende shampoo gebruikt en je haar na het wassen behandelt met conditioner.

 

2. Handdoekdroog

Zie je die term vaak voorbij komen? Dit betekent: dep je haar droog met een handdoek, niet wrijven! Focus je vooral op je aanzetten, daar duurt het het langst om het te laten drogen. Het ligt aan je haartype hoe snel je er een product in kunt doen. Bij steil haar moet je haar ongeveer voor 80% droog zijn, bij slag 60% en bij krullend haar maar voor 40%. Wanneer je haar handdoekdroog is, kun je het veilig doorkammen. Steil haar kun je het beste doorkammen met een  paddle brush, dames met slag in het haar kunnen gaan voor een grove kam, terwijl je bij krullend haar gewoon je vingers kunt gebruiken.

 

3. Product aanbrengen

Het juiste product maakt het verschil. Kies bij steil haar voor een lichte olie en breng die alleen aan in je haarpunten. Met slag in het haar kun je een verzorgende lotion door heel het haar gebruiken en met krullen haar kies je voor een crème-serum speciaal voor krullend haar.

 

4. Laatste stap

Om heel je haar te laten drogen kun je het constant borstelen of ronddraaien om je vingers. Steil haar kun je beter niet vastmaken, omdat je dan snel ziet waar je elastiek heeft gezeten. Met slag in het haar kun je dat wel doen en voor krullend haar kun je het beste je haar verdelen in kleine plukken en die allemaal een andere kant op draaien. Eerst zul je heftige krullen hebben, maar wanneer ze droog zijn zullen ze heel mooi los vallen. Masseer als je haar compleet droog is daarom goed je hoofdhuid.

(Bron: Rob Peetoom)

 

TAGS:

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://knapsels.nl/wp-content/uploads/2018/01/knapsels-banner-homepage.jpg); }