Imago advies

Imago advies

Een eerste indruk kan je maar één keer maken: jouw voorkomen, jouw manier van begroeten, jouw stem, jouw houding, dat speelt allemaal mee om die eerste indruk tot een succes te maken.

Het belang van imago is daarom groot:

  • 59% van jouw eerste indruk wordt bepaald door je uiterlijk, kleding, lichaamshouding, lichaamsbeweging en gebaren.
  • 38% wordt bepaald door spreekvaardigheid/stemgebruik.
  • 3% door de inhoud van wat je zegt.

‘You’ll never get a second chance to make a first impression!’

knapsels imago

Wat is imago?

Imago is het doelbewust omgaan met de uitstraling van een persoon, bedrijf of merk, zodat deze overeenkomt met de boodschap die men wil uitstralen. Dit is dus de beeldvorming die een persoon of organisatie oproept. Dit staat vaak in relatie met een reputatie en succes. Als imagoconsulente streef ik dus naar een goede PR voor een persoon, bedrijf of organisatie.

Werken aan je uiterlijk en de manier waarop je overkomt is van zeer groot belang. Een uitstekend voorbereide boodschap gaat volledig verloren als de omstandigheden, de manier van presenteren, de verpakking niet in verhouding is. Er dient dus harmonie te zijn tussen de boodschapper (jij = jouw innerlijke) en de boodschap (wat je zegt/doet = uiterlijk). Deze harmonie straalt vertrouwen uit en zorgt voor een effectieve sterke uitstraling.

knapsels imago

Waar imago nog meer over?

Imago gaat over veel meer dan alleen jou eerste indruk. Met jouw kleding, stijl, accessoires, lichaamshouding, mimiek, lichaamsbeweging, jouw plaats in een ruimte, taal en stemgebruik zet jij (onbewust) jouw imago neer. Je werkt aan je imago wanneer je aan deze aspecten werkt. Als imagoconsulente kan ik je helpen een goede eerste indruk te geven tijdens een sollicitatie, presentatie en nog veel meer.

knapsels work laughing

Eerste indruk

Ben jij bewust van de eerste indruk die jij achterlaat? Hoe wil je overkomen? Hoe denk je dat je overkomt? En hoe kom je écht bij de andere persoon over? Dat zijn een aantal vraagstukken waar we tijdens een imago advies mee aan de slag gaan. We gaan opzoek naar een harmonie tussen jouw persoonlijkheid, jouw uiterlijk en jouw eerste indruk. Want een geforceerd imago komt onecht over en stuurt een totaal verkeerd signaal uit aan de buitenwereld.

knapsels rust

 

Foto’s gemaakt door: Kim Hart fotografie

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://knapsels.nl/wp-content/uploads/2018/01/knapsels-banner-homepage.jpg); }