Do’s en dont’s voor langhaar

Do’s en dont’s voor langhaar

Langhaar, wie wil het nou niet hebben? Het laten groeien van je haren duurt vaak te lang naar ons zin. Maar er zijn do’s en dont’s om ervoor te zorgen dat jou haar sneller lang wordt. We hebben ze allemaal voor jou op een rijtje gezet!

Dont’s

Lange, gezonde haren krijg je niet zomaar en het is niet verstandig om zomaar van alles uit de kast te trekken om je lokken wat sneller te laten groeien.

Je kunt je haar namelijk makkelijk afbreken en dat willen we natuurlijk niet. Om dit te voorkomen heb ik de belangrijkste punten die je beter niet kunt doen op een rijtje gezet!

Stressen: 

Periodes van stress kennen we allemaal, maar stress is één van de factoren die zorgt voor haarverlies en dat willen we nou juist niet! Stress verstoort de haargroei en het kan er dus voor zorgen dat die mooie haren van je één voor één zullen uitvallen. Zorg tijdens stressvolle periodes voor veel ontspanningsmomentjes!

Elke dag je haar wassen:

Elke dag je haar wassen is ontzettend slecht voor je haar! De natuurlijke oliën worden namelijk tegengehouden en die oliën heeft je haar nodig, dus probeer, in plaats van elke dag, je haar maar hooguit twee tot drie keer per week te wassen.

Föhnen, stijlen en krullen:

Hitte is ontzettend slecht voor je haar, maar toch gaan we er allemaal vrolijk mee door, want dankzij de stijltang of krultang zit ons haar stukken beter!

Elastiekjes met ijzer gebruiken: 

Doe jij jou haar regelmatig in een staart of knot? Gebruik dan vanaf NU geen elastiekjes mer met ijzer, dit zorgt er namelijk voor dat je haar op dat kleine stukje ijzer afbreekt.

Je haar borstelen als het nat is

 

Do’s

Maar wat kun je nu wel doen om ervoor te zorgen dat je sneller mooie, gezonde lange haren hebt?

Je hoofdhuid masseren:

Dit zorgt ervoor dat de bloedtoevoer uitstekend op gang blijft en je haargroei dus stimuleert.

Op je kop hangen:

Het klinkt misschien vreemd, maar het schijnt zo te zijn dat als je je haar op de kop gooit en dat drie minuten volhoudt, dat de groei van je haar stimuleert.

Masker van ei:

Een eiermasker is ontzettend goed voor je haar, omdat het vol zit met proteïne, ijzer, zwavel, fosfor en zink. Dit masker kun je ook goed zelf maken,  je kluts twee eieren samen, doet er een vier eetlepels olijfolie bij en klaar is je masker!

Kam voorzichtig

Begin onder bij de punten van je haar en kan daarna steeds hoger naar beneden, zo kam je de klitten uit je haar in plaats van in je haar!

Kokosmelk in je conditioner

Dat een eiermasker ontzettend goed is voor je haar weten we nu, maar kokosmelk doet daar nog een schepje boven op! Voeg gewoon een schepje kokosmelk bij je conditioner en klaar!

Regelmatig langs de kapper gaan

Je haar gaat natuurlijk niet sneller groeien als je vaker naar de kapper gaat, maar je haar wordt er wel ontzettend gezond van. En dat is het belangrijkste voor een mooie coupe met langhaar!

TAGS:

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://knapsels.nl/wp-content/uploads/2018/01/knapsels-banner-homepage.jpg); }