Color correcting

Color correcting

Misschien denk je bij het zien van de titel van deze blog: color correcting…, wat is dat?! Color correcting is kort gezegd: het egaliseren van je huid door het wegwerken van vlekjes en kleurverschillen met gekleurde concealers. Dat is natuurlijk super handig! Zo kun je dus die vermoeide blik even wegwerken, of die blauwe wallen waar je altijd al een hekel aan had. Vandaag vertellen we je alles over het gebruik van deze speciale concealers!

 

Color correcting concealers

Lavendelpaars

Het lavendelpaars neutraliseert geel. Dat is ideaal voor het ophelderen van de vermoeide, doffe, gelige huid. Ideaal wanneer je dus een frisse uitgeruste blik wil.

 

(Mint)groen

(mint)Groen neutraliseert roodheid in jou huid. Hiermee kun je dus littekens, donkerrode plekjes, puistjes of rosecea wegwerken. Dit is dus een concealer die iedereen wel eens wil gebruiken.

Roze

Het roze camoufleert wallen/donkere en blauwe kringen en adertjes onder de ogen. Dit is vooral bij de blanke huid van toepassing.

 

Oranje

Oranje neutraliseert het blauw in  je huid. Het camoufleert dus ook de wallen/donkere kringen bij een donkere huidskleur.

 

Wit

Een witte concealer werkt heel mooi als een highlighter. Dit breng je aan op je jukbeenderen, de binnenkant van je ooghoeken en op het wenkbrauw bot. Zo laat je dit extra opvallen en zorgt voor een mooie natuurlijke glow op je gezicht.

 

Geel

Geel neutraliseert het paars. Dit isideaal voor het verdoezelen van adertjes en donkere kringen (bij bijv. warme olijfkleurige huid).

 

Bruin

De bruine concealer camoufleert bij een donkerbruine huidskleur en kan ook gebruikt worden als contourkleur.

 

Blauw

Het blauw neutraliseert oranje. Dit is ideaal voor het camoufleren van (zomer)sproetjes en pigmentvlekjes.

 

Hoe gebruik je de collor correcters?

Het ziet er natuurlijk een beetje raar uit als je de zogenaamde color correcting concealers op je huid aanbrengt en er vervolgens niets meer mee doet. Over de kleurcorrigerende concealers moet je daarom altijd met deppende bewegingen een huidskleurige concealer of foundation aanbrengen zodat de werking van de concealer niet verdwijnt, maar de kleur voor de buitenwereld niet zichtbaar is.

 

(Bron: The makeup spot )

TAGS:

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://knapsels.nl/wp-content/uploads/2018/01/knapsels-banner-homepage.jpg); }