Een goed kapsel met mooie make-up maakt indruk, blijft perfect zitten en doet je versteld staan hoe mooi je bent. Vakkennis van een ervaren hairstylist en visagist is hiervoor een absolute vereiste,
maar ik vind het net zo belangrijk om jou en je wensen zo goed mogelijk te leren kennen.

Zolang ik me kan herrinneren wil ik graag kapster worden. Zo zat ik ook uren achter elkaar de mooiste creaties in de lange haren van mijn pop te maken. Ik heb mezelf leren en invlechten en opsteken en wilde mezelf steeds meer verbeteren. Maar tegen het knippen en verven wat kapsters heel de dag door doen zag ik wel op.

Op mijn 16de heb ik daarom besloten om niet naar de kappersschool te gaan maar naar de HAVO en een ander beroep te gaan leren. Maar het kriebelde toch altijd om met haren bezig te zijn, bij mijn nichtjes invlechten maken of vriendinnen opsteken voor een feestje deed ik graag.

Hoe het begon

Het bleef bij een hobby tot mijn zus ten huwelijk was gevraagd en ik graag haar bruidskapsel wilde maken. Ik ging een cursus volgen voor bruidskapsels te kunnen maken om de technieken goed onder de knie te krijgen.

Wanneer ik gevraagd word om de hairstyling te verzorgen voor een fotoshoot was een tweede passie geboren! Nadat ik afgestudeerd ben als maatschappelijk werker ben ik gaan zoeken naar een opleiding voor hairstyling. Deze vond ik bij Micky Jooren visagie opleidingen in Tilburg.

Ondertussen kreeg ik meer bruidjes, stond ik op beurzen, deed ik fotoshoots en partykapsels. Terwijl ik hier mee bezig was merkte ik dat dit mijn passie is en dat ik graag wilde proberen dit verder uit te breiden, want wat is nou mooier dan van je hobby en passie je werk te kunnen maken?!

Om mijn werkzaamheden uit te breiden en een totaalpakket aan te kunnen bieden ben ik de beroepsopleiding visagie gaan volgen bij Micky Jooren. In 25 weken leerde ik alle kneepjes van het vak kennen. Na het afronden van deze opleiding wist ik het zeker; hier wil ik mee verder!

Wat ik nu doe

Vandaag de dag vind ik het leuk om met alle vormen van hairstyling en visagie bezig te zijn en zijn mijn opdrachten erg afwisselend. Zo heb ik Mari van de Ven mogen assisteren tijdens een make-over dag voor 100 ouderen in Tilburg en heb ik een fotoshoot gehad waarbij ik Corry Koonings heb mogen stylen. Ook heb ik op leuke bloggerseventen de hairstyling mogen verzorgen.

Het mooiste van mijn vak vind ik dat ik elke keer een vrouw kan laten stralen door een mooie make-up of kapsel. Elke keer weer een nieuwe creatie maken en de beste kanten van mijn klanten benadrukken. Mijn doel is om iedereen een unieke look te geven die bij haar past. En door mijn perfectionisme kan ik jou ervan verzekeren dat dit kapsel ook helemaal perfect bij jou past!

Voor mijn werk kun je een kijkje nemen in mijn portfolio en wil je op de hoogte blijven van mijn werkzaamheden? Like dan mijn facebook pagina!

Hopelijk zien we elkaar in de toekomst.

 

Groetjes,
Elyse Smetsers

knapsels-elyse-smetsers-hairstylist-visagiste